De decenii serele sunt cunoscute ca si combinatie intre aluminiu si sticla.
Cele mai multe sere se livreaza standard cu sticla pentru horticultura de 3 mm.
Din ce in ce mai mult se foloseste policarbonatul ca si inlocuitor al sticlei.
Placile din policarbonat au 2 camere de aer si, fata de sticla, asigura
anumite avantaje ( placile de 10 mm au chiar 3 camere de aer ).


Avantajele sticlei

TRANSPARENTA. La sere cu sticla aveti posibilitatea sa puteti privi plantele din sera.
LUMINOZITATE. Plantele au cea mai buna lumina pentru crestere. In perioada cu mult soare se foloseste pentru umbrire o pasta speciala sau plase de umbrire.
DURATA SEZONULUI. Sticla nu are acelasi efect de izolare ca si placile de policarbonat. Acest lucru ar putea limita durata sezonului si posibilitatea mentinerii de plante peste iarna. Insa cu folia speciala pentru izolare puteti izola intreaga sera si sa obtineti aceleasi avantaje ca si cu policarbonatul.

Avantajele policarbonatului

O BUNA IZOLARE. Din cauza constructiei, placile de policarbonat au acelasi efect de izolare ca si o fereastra termica, de aceea temperatura din sera este mult mai bine pastrata si se obtin conditii mai bune pentru cresterea plantelor.
DURATA EXTINSA DE SEZON. Efectul izolator al policarbonatului extinde considerabil durata sezonului, iar costurile de incalzire sunt mult reduse.
REZISTENTA. Placile din policarbonat rezista la socuri, nu se sparg ca si sticla si contribuie la o mai mare siguranta in gradina dvs. Iar copii se pot juca linistiti cu mingea…
RECICLARE. Policarbonatul este 100% reciclabil.